top of page
  • Facebook
  • Instagram
charlottenbort.jpg

PRESSEMEDDELELSE

RADAR CONTEMPORARY & KUNSTHAL CHARLOTTENBORG ART CINEMA PRÆSENTERER EXTENSIONS VOL II - KOSMOLOGI

Pressemeddelse pix1.jpg

Hvordan er alting startet, og hvordan kommer fremtiden til at se ud? Kosmologi beskæftiger sig med universets udvikling gennem historien for at besvare disse spørgsmål. Men mennesket kan ikke gentage fortidens store eksplosioner for at vide sig sikker. I stedet må vi grave ekstragalaktiske fossiler op og sætte dem sammen til aldrig fuldt beviselige hypoteser, som en påmindelse om menneskets for evigt begrænsede viden. Det vil Radar Contemporary undersøge i den nye udstilling Extensions vol 2: Kosmologier i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg Art Cinema.

Udstillingsperiode: 20 oktober 2020 - 29 november 2020 - Charlottenborg Art Cinema

Online screening: 2 november - 16 november 2020 - www.radarcontemporary.com

Fra da Galileo Galilei fandt ud af, at vi ikke er centrum i universet til Einsteins relativitetsteori, som gjorde tid og rum afhængige af hinanden. Måden vi forestiller os universets oprindelse og struktur på er altafgørende for vores egen selvopfattelse og verdenssyn, og det afspejler videre ind i videnskab og kunst. Radar Contemporary er en udstillingsplatform for kunstnere, der arbejder med teknologi. De har derfor skabt udstillingen Kosmologier for at spekulere over, om vores digitale nutid ændrer vores helhedsopfattelse af kosmos, og hvordan de teknologier, vi anvender, afgør vores viden om universet. 

 

Gennem intuition, shamanisme, esotericisme, dekoloniale værktøjer og hukommelsesteknikker fremviser udstillingens kunstnere tilgange til universet, som bryder med de vestlige videnskabstraditioner. Dermed udvider de ikke blot vores fortællinger om kosmos, men menneskets egen selvforståelse i relation til resten af universet. 

 

Med 3d-teknologi og esoterisk feministiske apparater viser Lea Porsager et værk, hvor fire personer er hypnotiseret til at tro, at de er atomteoretikere, der har født hinanden. Marie Kølbæk Iversen konfronterer os med frygt gennem en stjernehimmel i sit værk, og spørger til hvordan vores viden om universet påvirker måden, vi forstår os selv på. Black Quantum Futurism viser os overlappene mellem kvantefysisk og afrikansk kosmologi, da de mener, at bevidstheden om andre temporale virkeligheder kan frigøre vores fremtid. Ida Kvetny har intuitivt frembragt et underbevidst fremtidssyn, hvor menneskets kroppe redefineres med vores teknologiske udvikling. Og Helene Nymann præsenterer os for hukommelsesteknikker, der kan skabe nye forbindelser mellem viden, og derved give os nye erkendelser om kosmos.


Om Radar Contemporary
Radar Contemporary er en kunstnerdreven udstillingsplatform for kunstnere, som arbejder i krydsfeltet mellem teknologi og kunst. Radar Contemporary er grundlagt af Ida Kvetny og Diana Velasco, og Kosmologier er deres anden udstilling i udstillingsrækken Extensions, der undersøger teknologier som en forlængelse af mennesket.

Praktisk information
Extensions vol 2: Kosmologier
Udstillingsperiode: 20. oktober 2020 – 29. november 2020
Kunsthal Charlottenborg Art Cinema
Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K

 

Online screening 2. -16 november 2020 

www.radarcontemporary.com

 

Kunstnere

Black Quantum Futurism, Lea Porsager, Marie Kølbæk Iversen, Ida Kvetny og Helene Nymann.

Hashtag

@helenenymann #mariekølbækiversen @leaporsager #leaporsager @idakvetny #idakvetny @blackquantumfuturism #blackquantumfuturism @bikubenfonden_kunst #obelskefamiliefond #augustinusfonden @statenskunstfond #statenskunstfond #beckettfonden #kunsthalcharlottenborg @kunsthalcharlottenborg #charlottenborgartcinema @radarcontemporary #radarcontemporary 

Pressemateriale
For yderligere information omkring udstillingen besøg venligst: www.radarcontemporary.com eller kontakt os via email info@radarartagency.com eller telefon +45 26964993

Pressebilleder kan downloades her.

 

 

Extensions vol II & III er venligst støttet af

 

Portfolio
Fonde alle.png
bottom of page